UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA

Strateško planiranje, predviđanja ekonomskih trendova, planiranje zapošljavanja, obrazovanje i briga za zaposlenike glavni su faktori uspješnosti.

Transformacija kadrovske službe u odjel za upravljanje ljudskim potencijala samo je jedan od izazova nove ekonomije koji stoji pred hrvatskim tvrtkama. Time ne treba umanjiti značaj ovih promjena, jer na duže staze postaju glavnim faktorom uspješnosti tvrtke. Preporuka je da obrazujte ljude koji će iskoristiti svoje potencijale u potpunosti, na vlastitu dobrobit i za stalan rast tvrtke. Upravljanje ljudskim potencijalima na sustavan način srednjoročna je investicija, čiji se povrat jasno vidi u završnom računu.

Strategija upravljanja ljudskim resursima ima sljedeće ciljeve:

  • Smanjivanje troškova – poboljšavanje osoblja, povećanje produktivnosti,smanjenje apsentizma, smanjivanje broja djelatnika;
  • Povećanje kvalitete – kvalitetniji izbor i selekcija djelatnika, poboljšanje
    treninga, povećanje plaće;
  • Poboljšavanje efikasnosti organizacije – bolje dizajniranje posla, promjene
    organizacijske strukture, poboljšan odnos s djelatnicima i volonterima;
  • Poboljšavanje uvjeta na radu – sigurnosti.

Želite napraviti iskorak u svom poslovanju ali ne znate kako započeti? Želite naučiti više o samom procesu upravljanja ljudskim resursima i uz to obučiti djelatnike vaše kompaije za upravljanje ovim važnim procesima?

Javite nam se kako bi pomoću suvremenih alata analizirali trenutno stanje u upravljanju ljudskim potencijalima, detektirali ključne probleme te izradili sustav koji će biti specijaliziran za Vaše poslovanje. Na taj način ćemo Vam pomoći da uspostavite procese koji su posebno kreirani za Vašu kompaniju i specifičnu vrstu poslovanja. Naš cilj je Vaš uspjeh i dosljedno Vas pratimo na cjelokupnom putovanju razvoja.

Kontaktirajte nas na mail vedrana@kreirajkarijeru.com kako bi Vam poslali upitnik koji je kreiran na način da Vam dozvoli uvid u trenutno stanje u Vašoj kompaniji. Nakon ispunjavanja upitnika slijede besplatne konzultacije kako bi Vam na adekvatan način predstavili rezultate i u razgovoru s vama odredili što bolje ciljeve za daljnji razvoj.