KREIRAJ KARIJERU LEADER

Jeste li znali da biti leader znači žrtvovati se za druge, za tim i za ostvarenje zajedničkog cilja?  Biti leader ne znači sjediti u kožnoj stolici i naređivati drugima i upravljati njima strahom. I dalje želite biti leadedr?

Pat Riley, vrhunski trener NBA-a pisao je o opasnosti: “Opasnost ja”. Najteža stvar za individualce je da se žrtvuju kada su dio tima. Vrlo je lako postat sebičan u timskom radu. Igrajte za mene. Vrlo je ranjivo spustiti svoj ego i reći: “Ovo sam ja i otvorit ću se prema vama i dati vam najbolje od sebe. Ali to je točno ono što vođa u timu treba napraviti. Volja da sebe žrtvuje je najveći paradoks. Moraš se odreći  u ovom trenutku- lagodnosti, lakoće, priznanja, brzih nagrada, da bi privukli nešto bolje u budućnosti. (Riley, The Winner Within)

Koje su odlike pravog leader-a?

  • Traži jasnu sliku i viziju- tko smo i koje je naše poslanje?
  • Motiviran je da radi najbolje sa svojim talentima iz pravih razloga.
  • Na ljudskosti temelji standarde za donošenje odluka
  • Teži izvrsnosti ne isključivo u samom rezultatu nego i u cijelom procesu ostvarenja zadanih ciljeva.
  • Prepoznaje jedinstvenost svoga tima.
  • Prepoznaje da profit nije svrha posla nego dolazi kao benefit izrsno odrađenog posla.

Naše posebno kreirane edukacije za management omogućit će vam da prepoznate zamke upravljanja ljudima, prepoznate svoj stil vodstva i svoju energiju usmjerite na ostvarenje zajedničkih ciljeva kroz ljude kojima upravljate. Pomoći ćemo vam da definirate kratkoročne i dugoročne ciljeve u vašem osobnom razvoju koji će znatno utjecati na poboljšanje razvoja organizacije u kojoj radite.

Za sve informacije, konzultacije i besplatno predstavljanje razvoja liderstva u vašoj organizaciji javite nam se na mail: vedrana@kreirajkarijeru.com